HUBUNGI KAMI

HUBUNGI KAMI

Sebarang Pertanyaan:

Email Kepada Kami

 


 


 


Friday, September 16, 2011

Elken LD Esteem dan Elken LD Venus Gold

LD Esteem

Hormon membentuk endokrin dan bertanggungjawab untuk pembangunan, pertumbuhan, metabolisme dan fungsi pembiakan sepanjang hayat seorang wanita. Perubahan fisiologi yang sering kali disebabkan oleh pergolakan hormon semasa fasa kritikal baligh, kehamilan haid, dan putus haid dan memenuhi keperluan badan yang berbeza, sekali gus menjejaskan kualiti hidup.
Dalam perubatan Cina, buah pinggang, hati, endokrin dan sistem pembiakan saling berkaitan dan menyuburkan sistem ini dalam kombinasi holistik herba. Ianya membantu meningkatkan kesihatan dan daya hidup secara keseluruhan di samping mengurangkan gejala fisiologi tertentu atau ketidakselesaan.
 
LD diri dirumus menggunakan formulasi herba diuji masa dengan gred tertinggi herba Cina seperti Nu Zhen Zi, Wang Bu Liu Xing, Huang Qi, Gan Cao dan madu yang membantu untuk melancarkan pejalanan darah, menyuburkan tenaga 'yin' dan membantu untuk menyuburkan kawasan atas dada.
 
LD dibotolkan dalam cawan kecil mudah bawa boleh diminum dan tidak memerlukan penyediaan atau mendidih. Ia juga disahkan halal dan tidak mengandungi hormon, bahan kimia atau bahan-bahan tiruan.

Semenanjung
RM 227 + RM 10 (KOS PENGHANTARAN) : Total  = RM 237
Sabah/Serawak
RM 233 + RM 12 (KOS PENGHANTARAN) : Total  = RM 245

 

LD Venus Gold


Pernahkah anda menghadapi masalah seperti ...

 • Wajah kusam
 • Memori buruk
 • Mudah gelisah dan panas baran
 • Insomia
 • Berat badan naik walaupun makan kurang
 • Tidak berpuas hati dengan bentuk badan sendiri
 • Kehilangan keyakinan diri

Semua ini isu yang mungkin berkaitan dengan Gejala fisiologis wanita!
Wanita pada umur yang berbeza mengalami gejala fisiologi yang berbeza. Secara umumnya, wanita menjalani 3 peringkat gejala fisiologi sepanjang hayat mereka.

Baligh
Pada peringkat ini, rembesan hormon mencapai tahap kemuncaknya. Perempuan bermula untuk membangunkan payudara dan mengalami haid.

Matang
Di peringkat ini, rembesan hormon mula berkurangan dalam haid
kesakitan dan haid yang tidak teratur. Wanita juga boleh mengalami tergelincir
rahim, kekeringan faraj, faraj pembesaran / longgar dan kurang minat dalam aktiviti seksual dan sebagainya.

Menopaus
Rembesan hormon mula berkurangan atau bahkan terhenti sama sekali.
Peringkat pra-menopaus:
Rasa panas, berpeluh malam, ketidakstabilan emosi, sabar panas, kemurungan, insomnia, kealpaan, dan lain-lain
Peringkat jangka pertengahan:
Kulit kering, kedutan, kekeringan faraj, penipisan membran faraj disebabkan oleh pengecutan, vaginitis (keradangan vagina), dan lain-lain
Peringkat Lanjutan:
Kolesterol tinggi, osteoporosis, penipisan kulit, masalah lemah kawalan kencing dan lain-lain gejala penuaan.

Faktor-faktor penyumbang kepada gejala fisiologi wanita ialah: -
 • Pencemaran alam sekitar
 • Sibuk dengan pekerjaan
 • Tabiat pemakanan tidak sihat
 • Ketegangan dan tekanan
 • Penuaan
 • Kekurangan pengetahuan dalam penjagaan kesihatan

Memperkenalkan Penyelesaian menyeluruh untuk meningkatkan punca-gejala fisiologi wanita ...

Hormon membentuk endokrin (hormon) dan bertanggungjawab untuk pembangunan, pertumbuhan, metabolisme dan fungsi pembiakan sepanjang hayat seorang wanita. Perubahan fisiologi yang sering kali disebabkan oleh pergolakan hormon semasa fasa kritikal baligh, kehamilan haid, dan putus haid untuk memenuhi keperluan badan yang berbeza, sekali gus menjejaskan kualiti hidup.
Dalam perubatan Cina, buah pinggang, hati, endokrin dan sistem pembiakan saling berkaitan dan menyuburkan sistem ini dalam kombinasi holistik herba boleh membantu meningkatkan kesihatan dan daya hidup secara keseluruhan di samping mengurangkan gejala fisiologi tertentu atau ketidakselesaan.
 

LD-Venus Gold dirumus menggunakan formulasi herba masa diuji dengan gred tertinggi herba Cina seperti Gui Dang, Dan Shen, Bai Jiang Cao, Yi Mu Cao dan huang Qi untuk membantu mengawal haid, memperkaya darah, membantu dalam pemulihan selepas bersalin dan boleh menawarkan bantuan bagi wanita menopaus.
 

LD-Venus Gold dibotolkan dalam cawan kecil mudah bawa boleh diminum dan tidak memerlukan penyediaan atau mendidih. Ia juga disahkan halal dan tidak mengandungi hormon, bahan kimia atau bahan-bahan tiruan.

** Ibu-ibu mengandung dan wanita yang mempunyai haid mereka dinasihatkan untuk berhenti mengambil LD ~ VENUS GOLD. Dinasihatkan supaya mula mengambil hanya 2-3 hari selepas akhir setiap haid

Semenanjung
RM 180 + RM 10 (KOS PENGHANTARAN) : Total  = RM 190
Sabah/Serawak
RM  186 + RM 12 (KOS PENGHANTARAN) : Total  = RM 198


 -----------------------------------------------------------------------------------------------


Cara Pembayaran

Pembayaran boleh dibuat ke akaun seperti berikut:

CIMB Bank - click di sini untuk ke laman web CIMB CLICKS

Nama : Zainab Zaiha Abdullah
No. Akaun : 01150061415525

MAYBANK - click di sini untuk ke laman web Maybank2u

Nama : Zainab Zaiha Abdullah
No. Akaun : 162263372522


Setelah membuat pembayaran SILA SMS nama, detail produk, amaun pembayaran, no rujukan pembayaran dan alamat (bagi tujuan penghantaran) ke  013-3181455 (Puan Zai).

Hanya produk yang telah dibayar akan diproses untuk penghantaran.

BAGI MAKLUMAT PRODUK DAN SENARAI HARGA SILA LIHAT RUANGAN PRODUK DI SEBELAH KANAN BLOG ATAU KLIK LINK DI BAWAH :


Tq

Puan Zai

----------------------------------------------------------------------

Rencana : Mengembalikan kecantikan dalam wanita

Keadaan kimia badan dalaman seorang wanita berubah dengan peredaran masa, mengakibatkan pelbagai masalah seperti haid tidak tetap, ketidaksuburan, rambut putih pramatang, pergolakan perasaan dan penuaan pramatang.

Ramai antara kita yang tidak sedar biasanya akan mengadu tentang kulit yang kusam, daya ingatan yang lemah, senang naik angin, kesukaran jatuh tidur, berat badan bertambah walaupun makan lebih kurang, tidak puas hati dengan bentuk badan kita atau kehilangan keyakinan diri.

Lebih baik daripada menyalahkan stres, umur ataupun pencemaran untuk masalah-masalah ini, anda boleh mendapatkan satu penyelesaian semula jadi – penawar-penawar herba dipercayai selama bergenerasi lamanya yang dibangun berdasarkan Perubatan Cina Tradisional dengan penyelidikan praktikal serta aplikasi selama bertahun-tahun.

Asas herba untuk wanita ini mendekati badan manusia secara holistik, bergantung pada bukan sahaja satu tetapi pelbagai jenis herba yang mana kombinasi-kombinasi berlainan berganding secara sinergistik dalam sistem endokrin untuk membantu dan melegakan banyak masalah hormon wanita dan mengembalikan keseimbangan di dalam badan.

Mulalah hari ini dan mengkhasiatkan badan anda dari dalam untuk kesihatan wanita yang berseri-seri.

radix astragali seu hedysari
Radix Astragali Seu Hedysari - herba yang paling berkesan dalam mengembalikan ‘qi’. Ia amat membantu dalam merawat organ-organ prolaps.
 Semen Vaccariae Segetalis Semen Vaccariae Segetalis - mencergaskan aliran darah, menggalakkan haid, meningkatkan laktasi, melegakan kesakitan dan mengurangkan bengkak.
Radix Codonopsis Pilosulae Radix Codonopsis Pilosulae - mengembalikan ‘qi’ (tenaga dalaman) di dalam limpa dan perut untuk meningkatkan penyerapan dan penghadaman, menambahkan penghasilan sel darah merah dan hemoglobin

Fructus Ligustri Lucidi
Fructus Ligustri Lucidi - mengkhasiatkan ‘yin’, memperbaiki dan mencergaskan buah pinggang dan hati.
 Honey Madu - aantioksida yang berkesan dengan kesan pembersihan terhadap badan dan kesihatan dan kerap digunakan untuk merawat masalah penghadaman dari cirit-birit ke ulser perut.
 Radix Glycyrrhizae Glabra Radix Glycyrrhizae Glabra - menyahtoksikkan badan, mengurangkan kepanasan dan membantu merawat keradangan kelenjar payu dara.
 Herba Patriniae Herba Patriniae - menyahtoksikkan badan, mengurangkan kepanasan, mengurangkan keradangan, mencergaskan darah dan mengurangkan stasis darah.
 Radix Angelicae Sinensis Radix Angelicae Sinensis - memperkayakan darah dan menggalakkan peredaran darah, melaraskan haid, mengurangkan sakit haid, membantu uterus untuk mengecut.
 Herba Leonuri Herba Leonuri -  dan menggalakkan peredaran darah, melaraskan haid, mengurangkan sakit haid dan membantu uterus untuk mengecut.
Radix Galviae Miltiorrhizae Radix Galviae Miltiorrhizae - membantu melegakan stasis darah dan sakit haid.

No comments:

Post a Comment